15 Nisan Sahur Menüsü: 15 Dakikada Hazırlanan Birbirinden Pratik ve Lezzetli Sahur Tarifleri

Sahurda gün uzunluğu tok tutan ve susatmayan tarifler tercih ediliyor. Uzmanlar da Ramazan ayında beslenmemize dikkat etmemiz konusunda ikazlarda bulunuyor. Gün uzunluğu zinde olmak isteyen şahıslar için de hem sağlıklı hem de besin bedeli yüksek yiyecekler ön plana çıkıyor. Lakin her gece farklı bir sahur sofrası hazırlamak zorlayıcı olabiliyor. Biz de sizin için kısa müddette hazırlanan, birbirinden pratik ve lezzetli tanımları derledik. Dilersiniz bu tanımları sahura kalkmadan evvel de hazırlayabilir, sahurda afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Şekersiz Muzlu Pankek

Malzemeler:

  • 1 adet muz

  • 1 adet yumurta

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı tam buğday unu

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • Tuz (isteğe bağlı)

  • Yağ (tavayı yağlamak için)

Yapılışı:

  • Muzu çatalla ezin ve yumurta ile birlikte bir kaseye koyun. Sütü de ekleyin ve karıştırın.

  • Tam buğday unu, kabartma tozu ve tarçını bir diğer kapta karıştırın.

  • Kuru gereçleri, ıslak materyallerin olduğu kaba yavaşça ekleyin ve çırpma teli yahut spatula ile karıştırın. Karışımın topaklanmamasına dikkat edin.

  • Yağ ile yavaşça yağladığınız bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tavaya bir kepçe pankek hamuru ekleyin ve yavaşça yayılmasını sağlayın.

  • Pankek pişmeye başladığında, altı altın rengi olana kadar pişirin ve spatula yardımıyla başka tarafını çevirin.

  • Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın.

  • Servis yapmadan evvel pankekleri dilimleyin ve isteğe bağlı olarak dilimlenmiş muz yahut taze meyvelerle süsleyin.

Peynirli Macır Böreği/Dızmana

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı su

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 250 gr beyaz peynir

  • 1 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  • Un, sıvı yağ, su ve tuzu bir kapta yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.

  • Beyaz peyniri çatalla ezin.

  • Hamuru küçük modüllere ayırın ve her parçayı yarım cm kalınlığında açın.

  • Açtığınız hamurun üzerine ezilmiş beyaz peynirden koyun ve hamuru rulo formunda sarın.

  • Sarılan hamuru daire formunda kıvırarak bir spiral oluşturun.

  • Tüm hamur kesimlerini bu biçimde hazırlayın.

  • Fırın tepsisini yağlayın.

  • Yumurtayı çırpın ve hamurların üstüne fırça yardımıyla sürün.

  • Hamurların üstüne sıvı yağ gezdirin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

  • Sıcak servis yapın.

Milföyden Pratik Pizza

Malzemeler:

  • 1 adet milföy hamuru

  • 3 yemek kaşığı domates sosu

  • 1/2 su bardağı rendelenmiş peynir

  • Dilimlenmiş sosis, sucuk, mantar, biber üzere pizza materyalleri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin ve açın.

  • Milföy hamurunu bir pizza hali vermek için yuvarlak yahut kare bir halde kesin.

  • Domates sosunu hamurun üstüne sürün.

  • Üzerine peynirini serpin.

  • Pizza materyallerini de hamurun üstüne serpin (isteğe bağlı).

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin, milföy hamuru kabarana kadar pişirin.

  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine taze fesleğen yaprakları yahut pul biber serpin.

  • Dilimleyerek servis yapın.

Yumurta Kapama

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 adet kırmızı biber

  • 1 adet yeşil biber

  • 1 adet domates

  • 1/2 çay bardağı su

  • Tuz ve karabiber

  • 1/4 demet maydanoz

Yapılışı:

  • Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Domatesi de küp küp doğrayın.

  • Tereyağını tavada eritin.

  • Biberleri tavaya ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun.

  • Domatesi de tavaya ekleyin ve 5-6 dakika daha kavurun.

  • Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

  • 1/2 çay bardağı suyu da tavaya ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.

  • Yumurtaları başka bir kapta çırpın.

  • Tavaya yumurtaları dökün ve tavayı yavaşça sallayarak yumurtaların eşit formda dağılmasını sağlayın.

  • Tavanın kapağı ile yumurtaların üstünü kaplayın ve kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.

  • Yumurtanın üstü piştikten sonra tavayı aykırı çevirerek yumurtayı başka taraftan da pişirin.

  • Yumurta kapama piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Cevizli Yumurta Salatası

Malzemeler:

  • 4 adet haşlanmış yumurta

  • 1/2 su bardağı ceviz içi

  • 2 yemek kaşığı mayonez

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1/4 demet maydanoz

  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  • Yumurtaları haşlayın ve soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyun. Yumurtaları dilimleyin yahut küçük kesimlere ayırın.

  • Ceviz içlerini iri kesimler halinde kırın.

  • Mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

  • Maydanozu ince kıyın.

  • Haşlanmış yumurta, ceviz ve maydanozu sosla karıştırın.

  • Servis tabağına salatayı yerleştirin ve üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Brokoli Salatası

Malzemeler:

  • 1 demet brokoli

  • 1/2 demet taze maydanoz

  • 1/2 kırmızı soğan

  • 1 adet havuç

  • 1/2 su bardağı ceviz

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  • Brokoliyi küçük modüllere ayırın ve haşlayın. Haşlanan brokoliyi soğuk suya batırarak soğutun.

  • Maydanozu ince ince kıyın.

  • Kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin.

  • Havucu rendeleyin.

  • Bir kapta zeytinyağı, bal, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın.

  • Haşlanmış brokoli, maydanoz, kırmızı soğan, havuç ve cevizleri karıştırın.

  • Zeytinyağı sosunu brokoli karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.

  • Salatayı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

  • Servis yapmadan evvel üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir